GENOX AGRO 10 L

GENOX AGRO 10 L

34.55 

Genox agro je dezinficijens visoke učinkovitosti i ekološkog sastava, čije djelovanje pruža visoku kvalitetu koja zadovoljava najviše kriterije. Aktivne tvari u neutralnom Genoxu su peroksidi, koji ne djeluju štetno na čovjeka i toplokrvne životinje, dok učinkovito djeluju na mikroorganizme.

Djelovanje peroksida očituje se kroz nepovratna oštećenja životno važnih funkcija biopolimera u mikroorganizmima, na razini reakcija prijenosa elektrona. Produkti raspadanja Genoxa su izvorne tvari  – slabo mineralizirana voda.

Aktivne tvari su neorganske kratkoživuće peroksidne tvari, koje prirodno nastaju u ljudskom tijelu i tijelu toplokrvnih životinja uz posebne elektrokemijske aktivne stanične enzime i sudjeluju u postupku neutralizacije štetnih i stranih tvari u tijelu (fagocitoza).

Genox je metastabilna peroksidna mješavina, neutralne reakcije, nastala putem bioelektrokemijskih reakcija, a naučinkovitija je od svih načina uništavanja mikroorganizama. Djelovanje je do 48 sati, nakon čega se proizvod u potpunosti raspada. Ne ostavlja nikakve štetne spojeve za okoliš. Zbog svog načina djelovanja nema otpornosti mikroorganizama. Djeluje kontaktno (površinski).

Genox djeluje nakon primjene u roku od 15 minuta na mikroorganizme poput virusa, bakterija, gljivica, spora i nematoda. Nema pojave alergijskih reakcija, rezistentnosti i rezidua. Ukupna mineralizacija aktivne tvari kod raspadanja je svega 0,3%, a produkti raspadanja su voda, kisik i minerali. Preparat nakon primjene nije potrebno ispirati već se raspada na prirodne spojeve (voda, kisik).

 

Genox agro koristi se za:

  • Dezinfekciju vode
  • Dezinfekciju alata, opreme i pribora
  • Dezinfekciju sjemena
  • Kod pojave nematoda u tlu
  • Primjena na biljkama u uzgoju
  • Zaštita ubranog voća i povrća
  • Dezinfekcija skladišta i opreme

Koncentracija Genox agra u primjeni:

Primjena Koncentracija Opis
Dezinfekcija vode 3% Umješati u vodu u navedenoj koncentraciji
Dezinfekcija alata, strojeva i opreme 5-10% Prskanje ili potapanje u otopinu na 15 min., ispiranje nije potrebno
Dezinfekcija sjemena 1% Potapanje sjemenskom materijala u otopinu na 15 min prije sjetve/sadnje
Nematode u tlu 10% Tlo je potrebno dobro poprskati uz utrošak 300-350 l vode/ha
Prevencija biljnih bolesti 2-3% Tretiranje prskalicama
Dezinfekcija bačava i vinarske opreme 5-10% Prije uporabe kvasaca 24 sata ranija upotreba
Zaštita ubranog voća i povrća 5-10% Potapanje ili prskanje ubranog voća ili povrća

Proizvod je registriran i kao sredstvo za dezinfekciju pitke vode, a raspada se na vodu i kisik, što ga čini vrlo prihvatljivim proizvodom s gledišta ekološkog pristupa.

Dodatne informacije

Težina 12.5 kg

Povezani proizvodi

Newsletter Subscribe

x