FERRAMOL 500 g

FERRAMOL 500 g

8.17 

Ferramol je mamac za suzbijanje puževa golaća i puževa s kućicom dozvoljen za uporabu u ekološkoj proizvodnji jagoda, povrća, ukrasnog bilja, voćnjacima.

Kategorija:

Ferramol je mamac za suzbijanje puževa dozvoljen za uporabu u ekološkoj proizvodnji.

Djeluje kao slabo topiv željezni fosfat, koji se u prirodi javlja kao uobičajeni sastojak tla.

  – Nije štetan za kućne ljubimce
  – Ne treba čekati s ubiranjem plodova
  – Nije opasan za kišne gliste, pčele i druge korisne organizme
  – Novi mehanizam djelovanja; uginuli puževi nisu vidljivi
  – Puževi ne ispuštaju sluz
  – Izuzetno otporno na kišu; nova tehnologija mamaca

Primjena

Limacid. Suzbija brojne vrste puževa golaća i druge vrste (Arion spp.; Dero ceras spp. i brojne druge vrste) u jagodama, svim vrstama povrća, ukrasnom bilju, voćarstvu, ratarstvu ravnomjernim rasipanjem po površini (ratarske kulture prije zatvaranja sklopa), između redova (rajčica, krastavci, grah, grašak i dr.) ili oko biljaka u količini od 5 g/m² (oko cca. 350 granula/m²; umjereno puna čajna žličica). Ferramol primijeniti odmah u početku napada puževa dok su manji.

Preporučuje se sredstvo primijeniti predvečer. U slučaju posebno jake zahvaćenosti, posipajte i susjedne gredice u koje se puževi povlače. Ni u kom slučaju nemojte Ferramol posipavati u hrpicama ili prstenasto oko biljaka.

Kod izrazito jakog napada puževa, pojedene mamce treba nadomjestiti novima. Sredstvo se smije primijeniti svakih 7-14 dana ovisno o veličini populacije, ali najviše četiri puta kod iste kulture, tj. tijekom jedne vegetacije. Ferramol se može primjenjivati na otvorenom i zatvorenom prostoru (staklenici, plastenici i sl.).

Djelatna tvar: 1 % ± 0,15 % ŽELJE ZNI ( 3) FOSFAT-DIHIDRAT

Karenca: 0 (NIŠTA) DANA

Otrovnost: Ferramol je razvrstan izvan skupine otrova.

Ferramol ne koristiti na površinama gdje su prisutne patke kao i ostala perad. Spriječiti kontaminaciju krmiva pri uskladištenju. Primjena iz zrakoplova nije dopuštena.

Zaštita voda

Primjena u I. i II. vodozaštitnoj zoni nije dozvoljena. Spriječiti onečišćenje bunara, vodotokova, jezera i mora radeći najmanje 10 m udaljeno. Ostatke sredstva ne istresati u kanale i kanalizaciju.

Ferramol način djelovanja 

Valjkaste pelete (granule) zelenoplave boje vrlo su privlačne svim, za biljke štetnim, puževima golaćima. One ih mame iz njihovih skrovišta. Smanjena potreba za hranom, i osjećaj sitosti koja nastaje nakon što puževi pojedu mamac, nije praćena jakim ispuštanjem sluzi, što znači da više nema ni neugodnih tragova sluzi oko biljaka. Također otpada i neugodno sakupljanje uginulih puževa, budući da se puževi povlače u svoja skrovišta, gdje i ugibaju. Prestanak šteta na biljkama nastupa odmah nakon konzumacije peleta (granula). Aktivna tvar se razgradi na prirodne sastojke koji služe za ishranu biljke.

Čuvati samo u izvornoj ambalaži. Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Otpadna ambalaža se može odlagati na komunalni otpad. Ponovna upotreba ambalaže nije dozvoljena.

Količina: 500g

Rok valjanosti: neograničen

Dodatne informacije

Težina 0.6 kg

Povezani proizvodi

Newsletter Subscribe

x