Cocana 250 ml

5.25 

Cocana 250 ml – kalijev sapun i okvašivač za zdravlje biljaka
Cocana je kalijev sapun koji ojačava otpornost biljaka, poboljšava sjaj i glatkoću plodova te smanjuje rizik od gljivičnih oboljenja poput čađavice i pepelnice. U vinogradima se koristi za uklanjanje pepelnice metodom “pranja”, dok u voćnjacima doprinosi zdravlju i dugotrajnosti plodova. Ekološki prihvatljiv i siguran za upotrebu.

Vinogradarstvo: 1.5 % otopina, visoki tlak, 2500 l/ha
Voćarstvo: 0.7 % otopina, 3-4 l po metru krošnje

Smanjuje gljivične infekcije
Poboljšava izgled i čistoću plodova
Djeluje kao okvašivač

Kategorija:
5.25 

Cocana 250 ml – kalijev sapun za otpornost biljaka i sjaj plodova

Djelovanje i prednosti primjene Cocane

Cocana 250 ml je kalijev sapun i okvašivač, namijenjen ojačavanju otpornosti biljaka te poboljšanju kvalitete i zaštiti plodova. Redovita primjena nakon cvatnje doprinosi sjaju i glatkoći kože plodova, smanjujući mogućnost razvoja gljivičnih infekcija. Održavanjem čiste i glatke površine otežava se razvoj čađavice (Gloeodes pomigena), koja je čest problem u voćnjacima i vinogradima.

Osim zaštitne funkcije, Cocana ima okvašujuće djelovanje, što poboljšava prianjanje drugih tretmana na površinu biljke. To znači da u integriranoj zaštiti može poslužiti kao pomoćno sredstvo u tretmanima protiv štetnika i bolesti, povećavajući učinkovitost drugih proizvoda.

U vinogradarstvu, Cocana omogućuje uklanjanje kasne zaraze pepelnicom. Korištenjem metode “pranja”, gdje se kombiniraju velike količine vode i 1.5 % otopina Cocane, sloj pepelnice se otapa i ispire s lišća i grozdova. Na taj način, ova tehnika pomaže u smanjenju širenja bolesti i poboljšava kvalitetu grožđa, što je ključno za uspješnu berbu.

U voćarstvu, Cocana djeluje preventivno i zaštitno. Redovitom primjenom 0.7 % otopine, plodovi postaju otporniji na gljivične infekcije, a njihova tržišna vrijednost i trajnost nakon berbe se značajno povećavaju. Zdraviji plodovi lakše podnose transport i skladištenje.

Budući da ne sadrži sintetske kemikalije, Cocana se može koristiti u ekološkoj poljoprivredi, čime doprinosi održivoj i sigurnoj proizvodnji hrane.

Način primjene i doziranje

Vinogradarstvo – metoda “pranja” pepelnice:

  • Doza: 1.5 % otopina
  • Količina vode: 2500 l/ha
  • Tlak: visoki
  • Brzina: 2 km/h
  • Prohod: svakim redom

Voćarstvo – zaštita plodova:

  • Doza: 0.7 % otopina
  • Primjena: 3 do 4 litre otopine po metru krošnje
  • Napomena: ne prskati po cvjetovima

Ključne prednosti Cocane 250 ml

Prirodna zaštita od gljivičnih oboljenja poput čađavice i pepelnice
Ekološki prihvatljiv sastav – siguran za korisne organizme
Poboljšava sjaj, čistoću i zdravlje plodova
Smanjuje rizik od oštećenja plodova i povećava njihovu tržišnu vrijednost
Učinkovito uklanja pepelnicu metodom “pranja”
Djeluje kao okvašivač, poboljšavajući učinkovitost drugih tretmana

Cocana je idealno rješenje za ekološke i konvencionalne proizvođače, koji žele smanjiti upotrebu kemijskih fungicida, a istovremeno osigurati zdravlje i otpornost svojih biljaka.

Proizvod je dostupan i u pakiranju od 1L.

Ostala sredstva za zaštitu bilja pogledajte ovdje.

Težina 0.35 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Cocana 250 ml”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)