Vital Tricho 50 g

Vital Tricho 50 g

4.98 

Poboljšivač tla i sredstvo za biokontrolu patogenih mikroorganizama. Vital Tricho je mikrobiološki preparat koji sadrži antagonističke gljive Trichoderma asperellum i Trichoderma viride u koncentraciji 5 x 109 koje su nacijepljene na anorganski poboljšivač tla. Koristi se kao sredstvo za biološku kontrolu patogenih mikroorganizama, za poboljšanje strukture tla, za stvaranje povoljnih uvjeta za rast i razvoj biljke. Najmanje pakiranje namjenjeno za male površine i balkonske posude s biljem.

Poboljšivač tla i sredstvo za biokontrolu patogenih mikroorganizama

Vital Tricho je mikrobiološki preparat koji sadrži antagonističke gljive Trichoderma asperellum i Trichoderma viride u koncentraciji 5 x 109 koje su nacijepljene na anorganski poboljšivač tla. Koristi se kao sredstvo za biološku kontrolu patogenih mikroorganizama, za poboljšanje strukture tla, za stvaranje povoljnih uvjeta za rast i razvoj biljke. Vital Tricho ne sadrži genetski modificirane organizme.

Područje djelovanja

Vital tricho suzbija i djeluje nepovoljno na patogene mikroorganizme koji izazivaju pojavu bolesti kao Alternia, Botrytis, Fusarium, Pythium, Phytophthora, Rhizoctonia, Sclerotinia i Verticillium.
Djelovanje na patogene uzrokovano je zauzimanje životnog prostora mikrobne mase. Unosom korisnih mikroorganizama u novo stanište, stvaraju se produkati metabolizma gljivica Trichoderma, koji djeluju antagonistički na štetne mikroorganizme tla (uzročnike bolesti), a uz to se stvaraju uvjeti za bolji rast i razvoj tretirane biljke.

Preporučava se primjena proizvoda u tlo prije sjetve ili direktno nanošenje na sadni materijal. Mikroorganizmi naseliti će tlo u okruženju korijena, te će porastom korijena doći i do širenja populacije korisnih mikroorganizama. Što se prije ustanove korisne populacije mikroorganizama, to će biti korijen biljke bolje zaštićen od djelovanja štetnih mikroorganizama (uzročnika bolesti).
Osim tretmana tla, moguće je tretiranje i nadzemnih dijelova, gdje će Trichoderma imati također antagonistički utjecaj na štetne mikroorganizme koji su se nastanili na nadzemnim dijelovima. Tretiranje se vrši špricanjem ručnim prskalicama.

Proizvod se primjenjuje u:

  • Ratarstvu – tretman tla i sjemena
  • Povrtlarstvu – tretman tla i sjemena, te folijarna (lisna) primjena
  • Voćarstvu, vinogradarstvu i maslinarstvu – folijarna (lisna) primjena

Sastav: Gljive trichoderma (Trichoderma asperellum i Trichoderma viride u koncentraciji 5 x 109 ) nacijepljene na anorganski nosač.

Doza i primjena:

  • U ratarstvu tlo se tretira 10 dana prije sjetve, nakon čega je potrebno obradom unijeti preparat u tlo. Doza je 1,2 kg/ha.
  • U povrćartvu tlo se tretira 10 dan prije sjetve, nakon čega je potrebno obradom unijeti u tlo. Nakon 3 mjeseca ponoviti tretman zaljevanjem. Doza je 2 kg/ha.
  • U povrćarstvu u zatvorenim objektima (staklenici, plastenici) tretiranje se provodi zaljevanjem svakih 7-10 dana u koncetraciji 0,5%.
  • U povrću kod folijarne (lisne) primjene primjena kod 50% biljaka u punom cvatu, te ponavljati tretmane svakih 7-10 dana. Ukupni broj tretmana 3. Koncentracija je 0,4% (1 kg/ha).
  • Kod sjemena primjena jednokratno pred sjetvu. Nanošenje prskanjem ili zaprašivanjem. Doza 5 g/kg sjemena.
  • U voćnjaku, vinogradu, masliniku i nasadima agrum provodi se folijarno (lisno) tretiranje kada 70% biljaka uđe u fazu pupanja. Tretiranje se ponavlja svakih 7-10 dana. Minimalno napraviti 3 tretiranja. Koncentracija je 0,5%.

Pakiranje: 50 g.

Najmanje pakiranje vrlo interesantnog proizvoda, kojeg bi morao imati svaki poljoprivrednik. Namjenjen malim poljoprivrednicima/hobistima koji žele unaprijediti kvalitetu tla u svom vrtu ili napraviti biološku fungicidnu zaštitu od biljnih bolesti. Pakiranje je izrađeno od višeslojne plastične ambalaže, koja na vrhu ima zatvarač, koji čuva proizvod od negativnih atmosferskih utjecaja te mu time produžuje rok valjanosti nakon otvaranja ambalaže.

Proizvod je dostupan i u pakiranjima od 200g i 1kg

Dodatne informacije

Težina 0.1 kg

Povezani proizvodi

Newsletter Subscribe

x