Cocana 1 L

Cocana 1 L

10.56 

Kalijev sapun za ojačavanje otpornosti biljke protiv gljivičnih oboljenja. Upotrebom u redovitim razmacima nakon cvatnje, Cocana pospješuje sjaj te glatkoću kože plodova. Čista i glatka koža ploda sprječava napade gljivičnih oboljenja npr. gljive čađavice (Gloeodes pomigena).

Ojačivač bilja

Poboljšava otpornost biljke protiv gljivičnih oboljenja, smanjuje napad ušiju i buha u nasadu.

Aktivna tvar: kalijev sapun (kalijev hidroksid)

Primjena:

Voćarstvo
jezgričavo voće – gljive čađavice (Gloeodes pomigena)
kruške – kruškina buha (Psylla pyri)
voće – lisne uši (aphidide)

Vinogradarstvo

Vrlo učinkovito sprečavanja napada bolesti pepelnice (Oidium), te naseljavanje gljive čađavice.

Upotrebom u redovitim razmacima nakon cvatnje, Cocana pospješuje sjaj te glatkoću kože plodova. Čista i glatka koža ploda sprječava napade gljivičnih oboljenja npr. gljive čađavice (Gloeodes pomigena).
Kod kasne zaraze pepelnicom, s vinove se loze bolest takozvanom metodom “pranja” može ukloniti. Velike količine vode u kombinaciji s Cocanom tope sloj pepelnice.
U kontaktu s Cocanom i vodom, konidije pepelnice pucaju te dolazi do oštećenja stanica gljive.

Vinova loza
metoda “pranja” 1,5 % otopina uz 2500 litara vode/ha, jaki tlak, brzina 2 km/h, prohod svakim redom.
Voće
0,7 % otopina (3 do 4 litre po metru krošnje). Doza 8 lit/500 lit vode u suzbijanju lisnih ušiju i krvavih ušiju.

Razdoblje tretiranja u voćarstvu:

Nakon razdoblja cvatnje Cocanom se biljke prskaju u pravilnim razmacima.
Do 2 tjedna prije berbe tretman se ponavlja svaka 2 do 3 tjedna, a nakon jakih padalina prskanje je potrebno ponoviti.
Ne prskati po cvjetovima.

Skladištenje i rok trajanja: na suhom i hladom mjestu, minimalno 5 godina.

Nuspojave: nema, neopasan za korisne kukce (grabežljive grinje).

Dodatne informacije

Težina 1.2 kg

Povezani proizvodi

Newsletter Subscribe

x