Silicosec 2 kg

Silicosec 2 kg

Silicosec je ekološki netoksičan prah namijenjen suzbijanju skladišnih štetnika, kukaca (žižaka-Sitophilus spp., žitnog kukuljičara-Rhyzopertha dominica, brašnara-Tribolium spp., surinamskog brašnara-Oryzaephilus surinamensis, moljca-Ephestia spp.) i grinja na uskladištenim žitaricama, u praznim ili punim skladištima te mlinovima.

Djeluje tako da ošteti vanjski voštani sloj insekta kojeg tretiramo, što rezultira dehidracijom i smrću štetnika. Primjenjuje se preventivno i kurativno pri čemu treba kontrolirati vlagu i temperaturu. Aktivna tvar je dijatomejska zemlja 100% (SiO2), formulacija je kontaktno prašivo CP. Preparat je nemjenjen kao insekticid i akaricid. Način djelovanja je  kontaktni.

Kupovina moguća samo uz predočenje dokumenta o položenom ispitu za sigurnu uporabu pesticida.

Silicosec je ekološki siguran i netoksičan prah namijenjen suzbijanju skladišnih štetnika, kukaca (žižaka-Sitophilus spp., žitnog kukuljičara-Rhyzopertha dominica, brašnara-Tribolium spp., surinamskog brašnara-Oryzaephilus surinamensis, moljca-Ephestia spp.) i grinja na uskladištenim žitaricama, u praznim ili punim skladištima te mlinovima.

Silicosec djeluje tako da ošteti vanjski voštani sloj insekta kojeg tretiramo, što rezultira dehidracijom i smrću štetnika. Primjenjuje se preventivno i kurativno pri čemu treba kontrolirati vlagu i temperaturu. Aktivna tvar je dijatomejska zemlja 100% (SiO2), formulacija je kontaktno prašivo CP. Preparat je nemjenjen kao insekticid i akaricid. Način djelovanja je  kontaktni.

Samo za profesionalne korisnike.

Kupovina moguća samo uz predočenje dokumenta o položenom ispitu za sigurnu uporabu pesticida. Za kupovinu kontaktirajte nas putem e-maila.

Primjena:
a) na uskladištenim žitaricama preventivno (prije pojave štetnika) u količini 1 kg/t
b) na uskladištenim žitaricama kurativno (nakon pojave štetnika) u količini 2 kg/t

Preparat se primjenjuje 1 godišnje.
Nanošenje je strojem za primjenu pesticida u obliku prašiva ili ručnim posipavanjem kod uskladištenja na pokretnoj traci (ubacivanjem u žitarice u pokretu).
Osim nanošenja direktno na uskladištene proizvode, može se nanositi i na suha, čista i prazna skladišta.
Doza u praznim skladištima je 1 kg/100m² (10 g/m²). Broj primjena: 10 puta godišnje.
Primjenjuje se strojem za primjenu pesticida u obliku prašiva (pištolj za zaprašivanje s kompresorom ili pokretnim motorom) prije uskladištenja, preventivno ili kurativno

Doza u mlinovima, silosima i podnim skladištima je 1 kg/100 m². Broj primjena: 12 puta godišnje.
Primjenjuje se strojem za primjenu pesticida u obliku prašiva (pištolj za zaprašivanje kompresorom ili pokretnim motorom), preventivno i kurativno.

Vlaga na žitaricama mora biti ispod 14%, površine koje se tretiraju moraju biti suhe i očišćene od prašine. Sredstvo djeluje na štetnike samo izvan zrna. Sredstvo ostavlja bjeličasti sloj, no ne utječe na boju brašna ni na kakvoću konačnog proizvoda.

Radna karenca: 24 sata.
Preparat se na suhom mjestu i u originalnoj ambalaži može skladištiti neograničeno.

Pakiranje: 2 kg

Proizvod je dostupan i u pakiranju od 15 kg

Dodatne informacije

Težina 15.3 kg

Povezani proizvodi

Newsletter Subscribe

x