Korisni mikroorganizmi u proizvodnji presadnica

Mikroorganizmi u tlu su sastavni dio biosfere. Oni imaju vrlo bitnu ulogu kao jedna od komponenti tla. Kada gledamo na te mikroorganizme tla, možemo ih podijeliti prema utjecaju na biljke u dvije osnovne skupine. Prva je ona, koja utječe pozitivno na biljke, te nam štetni utjecaj, a druga manja je ona gdje mikroorganizmi koriste biljni svijet za svoj razvoj, te djeluju negativno po razvoj samih biljaka.

Obje skupine mikroorganizama se bore za isti životni prostor, te jedni na druge utječu različitim mehanizmima, ne bi li se nametnuli u tlu.

Čovjek je otkrio rodove mikroorganizama, te ih dana koristi masovno u uzgoju bilja.

Kod proizvodnje presadnica koriste se korisni mikroorganizmi tla, koji u tlu rade niz pozitivnih procesa, kao razgradnja biljnih ostataka, pretvorbe nedostupnih minerala u dostupne oblike biljkama, pa do zaštite samih biljaka i podizanja njihove otpornosti na patogene mikroorganizme.

U proizvodnji presadnica koriste se razni proizvodi a oni koje mogu preporučiti su Terra green Hobby – tlo i sjeme i Organico. Pakiranja su prilagođena manjih proizvođačima.

https://youtu.be/XtaKNgxFm1c