Zaštita od insekata

Biljke su izvor hrane za razne kukce a sadnjom većeg broja istih biljaka na istom mjestu, stvorili smo dobre uvjete za napad štetnika. Štetnici napadaju biljke u raznim razvojnim fazama biljke, kao i razne njene dijelove.

Kukce možemo pobijediti raznim pristupima i metodama, a koji ćemo način izabrati ovisi o raznim uvjetima. Zaštita od insekata je moguće kemijskim, fizičkim, i mehaničkim metodama, prirodnim neprijateljima, zbunivanjem i odbijanjem i dr.

Sve metode su djelotvorne ako ih pravilno primijenimo, a njihova kombinacija dodatno povećavam uspješnost zaštite. Svaki proizvod ima svoj način djelovanja i ti načini ne moraju biti jednako primjenjivi u svim biljnim kulturama. Ovisno o situaciji, birati ćemo jednu ili više metoda.

Kako bi zaštita bilja učinkovitija, bitno je poznavati uzgojnu kulturu i štetnike koji ju napadaju u određenim fazama. Pravovremena zaštita, smanjiti će nastalu štetu i omogućiti biljci brži oporavak.

Razni proizvodi koji čine skupinu „zaštita od insekata“ djeluju različito, no svi zajedno stvaraju nezamjenjive alate u uzgoju bilja.

Prikazujemo 1–15 od 29 rezultata

Newsletter Subscribe

x