Čuvanje vlage u tlu sa Water retainer-om

Water retainer je preparat namijenjen čuvanje vode u tlu. Koristi se u mjesecima najviših ljetnih temperatura, kod izraženog nedostatka vode. Biljke upotrebom Water retainera mogu i do dva puta dulje izdržati bez zaljevanja.

Upotreba na otvorenom polju te zaštićenim prostorima (staklenici, plastenici). Upotreba kod svih kultura u ratarstvu, povrćarstvu, cvjećarstvu, višegodišnjim nasadima, kod sobnog i balkonskog bilja (tegle), vrtovima, travnjacima, gradskim parkovima, golf terenima i dr.

  • Dokazano štedi vodu i do 50% vode
  • Manja potrošnja vode kod navodnjavanja
  • Manji ljudski rad kod zaljevanja
  • Manji stres kod biljke
  • Manji gubitak uzgajanih biljaka tijekom proizvodnog procesa kod presadnica
  • Bolji prirast u sušnim periodima

Doza: 10 lit/ha (1 ml/1m2). Doza se može i povećati prema potrebi. Proizvod nema fitotoksičnog djelovanja uslijed promjene doze. Za travnjake doza je 20 lit/ha (2 ml/1m2).

Proizvod se razrijeđuje sa vodom i nanosi na površinu tla zalijevanjem ili prskanjem. Ukoliko dođe u dodir sa listovima, potrebno ga je isprati obilnim zalijevanjem sa lišća. Proizvod je higroskopan (navlači vlagu na sebe).

Ima sposobnost da navlači vlagu iz zraka na sebe, te time u danima bez kiše biljci omogućava bitnu vodu za rast i razvoj. Proizvod je ekološki te nema karence.

Pakiranje: 400 ml, 1L, 10L i 20L.

Proizvod je tekućina smeđe boje. Djeluje na način da veže molekule vode na čestice tla, te time sprečava povećano ishlapljivanje i cijeđenje vode u dublje slojeve zemlje. Potrebna voda za biljku se zadržava u gornjem sloju zemlje (dubina 40 – 50 cm) u zoni korjenovog sustava, što direktno utječe na bolje usvajanja hranjiva iz tla i razvoj biljke. Zbog normalnog funkcioniranja rada korjenovog sustava, biljka ne stagnira u razvoju već normalno napreduje, što se kasnije rezultira povećanim prinosima koji se kreću od 10-26%.

Djelovanje proizvoda u tlu je 3 mjeseca. Kod potrebe dužeg djelovanja, ponavlja se tretiranje nakon 2 mjeseca, gdje se period djelovanja produžava na 4,5 mjeseci.

Water retainer preporučavamo svim poljoprivrednim proizvođačima, sportskim terenima te hortikulturi, bez obzira da li imaju navodnjavanje ili ne. Pozitivni učinci koje ima proizvod Water retainer su: ekonomski i ekološki.